Първоначално публикувано от търтей
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Климатик / досадно нежелано включване
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениедае сигурен съм
некъде около 113,3%
нали се сещате че климата помни?
а и както съм писал това е само за първите алфи до към 2000
след това нещата са другиDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
при мен стана от първия път а управлението на климатроника е едно и също на 156 и ГТВ фаза 2 след 98год. при фаза 1 то няма климатрони.незнам аз съм пробвал на 2-3 156 на приятели да им го изключа е не става защо такаAlfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
След подробното обяснение от страна на търтея, нещата се оправиха и сега вече си карам без автоматичен климатик
Търтей да си жив и здрав... проблема при мен е бил,че съм навивал врътката на студено вместо на топло. Успех на останалите участници в темата със същия проблем.
sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Този метод действа. Преди в Технически справочник беше зададено грешно, трябва температурата да е надясно, на горещо...
При някой беше станало с 1-2 секундна пауза между auto-0-auto-0. При мен стана за около 2сек цялата операция.
Поздрави на Търтея!sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
А при мен не се получава . Опитах десетина пъти, ама ядец. Може би не правя нещо както трябва. Много дразни това, че го изключваш ръчно, но ако завъртиш копчето за температурата, пак се включва. Имам колата едва от 3 дни, и все още не мога да и се нарадвам като хоратаИма ли някой от Пловдив, който да е се е справил с това или ще трябва да 'брррррръмна" до София?
Last edited by Pepo; d.m.y г., 22:53.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениее те това е истината:
1.завърташ контактния ключ на стоп/крайно ляво/
-първата връка максимално надясно /топло/
-врората врътка максимално наляво /да сочи 0/
-третата също /предни духалки/
2. завърташ ключа на контакт и оставяш така
3. завърташ втората врътка последователно: Auto-0-auto-0
след тази процедура изключваш климатика от бутончето със снежинката...при следващо завъртане на ключа на 0 и даване на контакт, вече няма да се включи климатика
имайте предвид, обаче, че климатика помни в какво положение е изгасен автомобила....ако когато загасите двигателя, климата е включена, при следващо даване на контакт той се включва....и обратно.
ПП след 2000 година нещата са други
ама май с такиви коли питащи нема
Здравейте,хубаво е че форумът е отново на линия!
Относно въпроса,за климатика решението е следното:/при мен/
пропуска се един важен момент,преди да въртите врътките давате на контакт за да
се включи климатика,и след това нагласяте по горе описаният начин,като следвате реда/и би трябвало да спре/при мен се получи!Мързелът, е интерсено нещо,неможеш да спреш да си починеш!
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщениеОпитах така, както каза колегата Bluesolei, обаче пак не се получи. Поне 5-6 пъти се пробвах. Явно е нещо друго.
Възможно е,да не съм обяснил правилно,или да не се получава на всички автомобили,но опитайте така:
1.даваме на контакт
2./климатика работи/-първата връка максимално надясно /топло/
-врората врътка максимално наляво /да сочи 0/
-третата също /предни духалки/ климатика продължава да си работи
3. завърташ втората врътка последователно: Auto-0-auto-0
4.след тази процедура изключваш климатика от бутончето със снежинката,и връщаш контакта!Last edited by bluesolei; d.m.y г., 20:23.Мързелът, е интерсено нещо,неможеш да спреш да си починеш!
Comment
-
Линкът по-горе и на мен не ми се отвваря, но както и да е. При мен съм забелязал, че ми се включва понякога като запаля колата. преди това не съм я загасвал с включен климатик. Алфата ми е 2002 год ако има някакво значение.
Comment
-
Аз вече съм пробва всякак и винаги се включва. Всякъкви комбинации и не и не. Но как да е. Ще си го спирам.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment